Com arribar

Des de Cullera, en direcció nord, pren la carretera que circula al peu de la muntanya (CV-502). Des del nord, segueix la CV-500 i la CV-502 en direcció sud cap a Cullera i el Far de Cullera.

Horari de visites i dates recomanades

La marjal de Cullera coincideix en gran part amb el vedat de caça d'aquest municipi, el qual funciona entre octubre i la primera meitat de gener. L'accés als camins del vedat està restringit en època de caça i només és possible observar aquests llocs des d'algun dels accessos tallats, puix que no existeixen miradors habilitats. Així, és preferible comptar amb telescopi per a poder identificar i observar les concentracions d’anàtides i aus aquàtiques que solen donar-se en aquest lloc.

Fora de l'època de caça, la marjal de Cullera roman amb a penes aigua, eixugant-se per complet als mesos de febrer-març i octubre. Recorda que els dissabtes des de mitjan novembre fins a principis de gener tenen lloc les vuit jornades de caça habilitades; així que els caps de setmana no és molt recomanable visitar aquests llocs.

Recomanacions

Els vedats són zones de marjal que romanen tancades al trànsit de vehicles i persones durant mesos i que tenen un aprofitament cinegètic diferent al de la resta de cotos de caça del parc natural. Així, en aquests llocs només es caça vuit dissabtes (entre mitjans novembre i principis de gener). Durant aquesta època, entre setmana, la zona compta amb la presència de gran quantitat d’aus (anàtides, limícoles, garses, gavines).
Un dels millors llocs per a fer-hi una ullada és el promontori rocós de l'Ermita dels Sants de la Pedra de Cullera, accessible des de la CV-502 i també des d'un entrador a la dreta, en aquesta mateixa carretera, poc després de passar el Mareny de Sant Llorenç (si es va direcció a Cullera). Les xifres d’anàtides són més baixes que en altres vedats, però són nombroses altres espècies (gavines, garses i limícoles). A més, la proximitat de la serra de les Raboses fa que siga un bon lloc per a observar ocells.

 

Un projecte de:

Fundació Assut