Blog

2019 13 Maig

Com aigua de maig

L'aigua per a la sembra arriba cada vegada més tard a l'Albufera. En a penes deu anys, l'inici de la inundació primaveral ha passat de tindre lloc a la fi d'abril a efectuar-se a mitjan maig. Encara no hi ha dades concretes, però les conseqüències en l'èxit reproductor de certes espècies d'aus són evidents.
2019 30 Abril

La floració de l'herba dels esperits

A les setmanes vinents, una excursió per la Devesa compta amb l'al·licient —un altre més entre tants— de poder admirar un arbust propi de la màquia i la garriga mediterrànies: entre maig i juny, floreix l'estepa d'arenal, l'herba dels esperits.
2019 26 Abril

Una busquereta de l'Atles a l’Arbre del Gos, primera cita per a l'Albufera (i Espanya peninsular)

La recent observació a les dunes de la platja de l'Arbre del Gos, entre Pinedo i el Saler, d'una busquereta de l'Atles, per part del jove ornitòleg Joan Balfagón, constitueix la primera cita d'aquesta espècie nord-africana a Espanya peninsular. Fins ara, existia una cita a Canàries (Fuerteventura) i un registre a la península, a Gibraltar, en 1988.
2019 06 Abril

El primer escateret de la temporada

Víctor París, col·laborador de Birding Albufera des dels inicis, comparteix la crònica de les seus darreres eixides al mar. Entre altres coses interessants, relata l'observació del primer escateret de la temporada a les costes de l'Albufera, front al cap de Cullera.
2019 04 Abril

Birding Albufera en 'Samaruc Digital': aus, ciència ciutadana i paisatge

Des de 2008, més de 150 persones han col·laborat en aquest projecte de ciència ciutadana que reuneix informació sobre les aus de l’Albufera de València i tracta de promoure i contribuir a la conservació dels valors naturals i culturals d'aquest paisatge.
2019 03 Març

Una guia d'aus per a descobrir l'Albufera

El Parc Natural de l'Albufera i SEO/BirdLife editen la primera guia d'aus de l'aiguamoll, un fullet divulgatiu, visual i sintètic, que preten també acostar els visitants als diferents espais i ambients d'aquest espai protegit.
2019 21 Gener

A menys «patos», més caça!

Ara que, després de la setmana de Càbiles, conclou una nova temporada de caça a l'Albufera, reflexionem sobre alguns aspectes de la deficient gestió que s'hi fa d'aquest recurs, i sobre el compromís i l'obligació que tots tenim, caçadors, conservacionistes i gestors, de recuperar i mantindre les poblacions d'aus a l'aiguamoll.
2018 31 Desembre

Una quarta edició per al Gran Any a l'Albufera

Ara que encetem el 2019, llancem per quart any consecutiu el desafiament del Gran Any a l'Albufera. L'objectiu és identificar el major nombre d'aus possible entre gener i desembre. Un divertit repte que, a més, proporciona informació molt útil, anima la gent a eixir a observar-hi aus i tracta de divulgar els valors naturals d'aquest important aiguamoll.

Un projecte de:

Fundació Assut

Amb el suport de:

Gracomsa Nouva Sesac