Blog

2022 30 Maig

Extraordinària primavera

La crònica de les observacions més destacades entre octubre de 2021 i maig de 2022.
2022 30 Març

Un regal que va arribar amb les calitges de març

Primera (i doble!) cita de cua-roja diademada per a l'Albufera i la Comunitat Valenciana: Yanina Maggiotto i Joan Balfagón registren a la Devesa, el 25 i 26 de març de 2022, respectivament, durant un episodi de calitges extremes amb vents procedents del Sahara, sengles mascles d'una espècie somiada pels ornitòlegs locals.
2022 25 Gener

Cens hivernal d'arpellot de marjal en dormidor

El passat 10 de gener va tindre lloc a l’Albufera el cens hivernal en dormidor d'arpellot de marjal (Circus aeruginosus), el més important per nombre d'exemplars registrats dels que es realitzen cada any als diferents aiguamolls de la Comunitat Valenciana.

2020 10 Novembre

L'alt preu de la migració

Després del primer gran temporal de llevant de la tardor, s'ha constatat una notable arribada de passeriformes morts a les platges de l’Albufera. Una prova dels riscos que moltes vegades comporta la migració, un procés natural que, tot i així, constitueix una admirable estratègia de supervivència.
2020 06 Novembre

Unes pluges històriques

Les pluges d'aquests dies, concentrades especialment en la matinada i la vesprada del 5 de novembre, han superat en intensitat altres episodis similars pròxims. Situacions com aquesta formen part de la gènesi, l'evolució i el funcionament dels aiguamolls litorals com l'Albufera.
2020 12 Octubre

Fruits de tardor

A la Devesa, el cordó interior de dunes fixes es converteix a la tardor en un rebost crucial per a les aus i altres animals. Els fruits de molts arbustos maduren ara i a aquest paisatge verd de matoll se sumen, com en un quadre puntillista, els rojos, negres, blaus i taronges de drupes i baies.
2020 01 Octubre

Seguiment acústic d'aus en vol i migració nocturna a la Devesa

En Birding Albufera, hem emprès aquest estiu el projecte Ornit, enfocat al registre i l'estudi de l'activitat vocal nocturna de les aus a la Devesa. En aquesta nova iniciativa de ciència ciutadana, diversos afeccionats a l'ornitologia participen repartint-se la revisió dels enregistraments i la identificació dels sons registrats.
2020 17 Setembre

Una gran gavina no identificada en la Devesa

El passat 15 de juliol va ser vista per diversos observadors una gran gavina de llom negre i "panxuda” posada a la platja de la Devesa entre altres gavines grans. A l'espera de poder determinar l'espècie, es considera la possibilitat que es tracte d'un immadur de gavinot (Larus marinus), la qual cosa suposaria la primera cita per a l'Albufera i, molt probablement, per a tota la Comunitat Valenciana.

Un projecte de:

Fundació Assut