Blog

2020 10 Novembre

L'alt preu de la migració

Després del primer gran temporal de llevant de la tardor, s'ha constatat una notable arribada de passeriformes morts a les platges de l’Albufera. Una prova dels riscos que moltes vegades comporta la migració, un procés natural que, tot i així, constitueix una admirable estratègia de supervivència.
2020 06 Novembre

Unes pluges històriques

Les pluges d'aquests dies, concentrades especialment en la matinada i la vesprada del 5 de novembre, han superat en intensitat altres episodis similars pròxims. Situacions com aquesta formen part de la gènesi, l'evolució i el funcionament dels aiguamolls litorals com l'Albufera.
2020 12 Octubre

Fruits de tardor

A la Devesa, el cordó interior de dunes fixes es converteix a la tardor en un rebost crucial per a les aus i altres animals. Els fruits de molts arbustos maduren ara i a aquest paisatge verd de matoll se sumen, com en un quadre puntillista, els rojos, negres, blaus i taronges de drupes i baies.
2020 01 Octubre

Seguiment acústic d'aus en vol i migració nocturna a la Devesa

En Birding Albufera, hem emprès aquest estiu el projecte Ornit, enfocat al registre i l'estudi de l'activitat vocal nocturna de les aus a la Devesa. En aquesta nova iniciativa de ciència ciutadana, diversos afeccionats a l'ornitologia participen repartint-se la revisió dels enregistraments i la identificació dels sons registrats.
2020 17 Setembre

Una gran gavina no identificada en la Devesa

El passat 15 de juliol va ser vista per diversos observadors una gran gavina de llom negre i "panxuda” posada a la platja de la Devesa entre altres gavines grans. A l'espera de poder determinar l'espècie, es considera la possibilitat que es tracte d'un immadur de gavinot (Larus marinus), la qual cosa suposaria la primera cita per a l'Albufera i, molt probablement, per a tota la Comunitat Valenciana.
2020 08 Setembre

Arrossars de pas: Agricultors compromesos amb la biodiversitat en l'Albufera

El projecte "Arrossars de pas", emprès fa dos anys, segueix avant amb l'objectiu de millorar l'hàbitat per a l'alimentació i el descans de les aus migratòries, especialment limícoles, que recalen en l’Albufera durant la major part del temps que dura la campanya de l'arròs. Enguany, amb la col·laboració d'agricultors de Cullera, s'ha aconseguit manejar una superfície de 54 fanecades.
2020 13 Juliol

Aus sota pressió a l'estany del Pujol

Les mesures de protecció adoptades en aquesta llacuna artificial situada a la Devesa, al costat de la gola del Pujol, estan afavorint la presència a les seues vores de corriol camanegre i mongeta, aus que, no obstant això, s'enfronten a una excessiva pressió humana en plena temporada de cria.
2020 06 Juliol

L'hora dels parotets

Aquests primers dies de juliol, mentre creix l'arròs a la marjal, crida poderosament l'atenció en l'Albufera la massiva presència de libèl·lules de l'espècie 'Sympetrum fonscolombii', un dels odonats més abundants als aiguamolls litorals mediterranis, assot de plagues i nutritiu aliment per a moltes aus.

Un projecte de:

Fundació Assut

Amb el suport de:

Gracomsa Nouva Sesac