Com arribar

El Tancat de Mília està situat a la marjal de Sollana, a la vora de l’Albufera i al costat del portet de Sollana. Des de Sollana, pots seguir les indicacions que et dirigeixen al portet i al mateix tancat. També pots accedir des de Sueca i des del Palmar.

Horari de visites i dates recomanades

Al Tancat de Mília, l'ús públic està limitat a l'entrada d'un vehicle per dia —contacte: albufera@albufera.bio—. A més, alguns camins es tanquen en època de nidificació. Però una part d'aquest aiguamoll artificial pot observar-se des d'un mirador instal·lat a l’entrada i obert tot el dia. Hauràs d'accedir-hi a peu des del portet de Sollana, en un recorregut d'a penes 400 metres. Des d'aquest observatori es dominen també el sud de l’estany de l’Albufera i els arrossars propers.

Recomanacions

El Tancat de Mília, como el de la Pipa, és un aiguamoll artificial construït on abans va haver-hi camps d'arròs. L'objectiu és doble: depurar l'aigua mitjançant un sistema de filtres verds i, alhora, recuperar els ambients naturals que van ser substituïts per l'arrossar. Aquest indret és interessant durant tot l'any, especialment durant els passos migratoris, quan s'observen diverses espècies d'aus limícoles, incloses puntualment algunes rares i divagants.

Segons els moments de l'any, és un bon lloc per a observar flamencs, anàtides, fotges, picatorts, becplans, currocs, fumatells, galls de canyar, picardones i diferents espècies de limícoles. També, arpèllot de marjal i àguila pescadora. Quasi cada any, a l'hivern, s’hi cita el vítol.

Un projecte de:

Fundació Assut