Com arribar

El millor és accedir a aquest indret d’arrossars llindants amb l’Albufera des del Romaní (Sollana), per la N-332. També pots arribar-hi des de Silla pel camí Vell de Russafa o des de la marjal de Sollana.

Horari de visites i dates recomanades

Accés lliure. La millor época per a visitar aquest lloc és entre juliol i setembre, quan s’hi concentren limícoles en migració. A partir d'octubre i fins a febrer, els nivells d'inundació pugen i moltes zones són inaccessibles. A la primavera, depenent dels nivells de l'aigua, poden aparèixer també moltes espècies.

Recomanacions

Aquesta «área de reserva» es localitza al Tancat de la Ratlla i està constituïda per terrenys adquirits per l'Administració autonòmica. En ells, l'òrgan gestor del parc natural duu a terme una sèrie d'actuacions per a afavorir la presència d'ocells aquàtics. Quan visites aquest lloc, mou-te pels camins perimetrals, des dels quals podràs veure les aus presents. Recorda respectar les normes i no travessar les zones restringides senyalitzades com a «àrea de reserva».

El Tancat de la Ratlla constitueix un lloc excel·lent per a l'observació d'aus limícoles, especialment durant el pas postnupcial (des de mitjan juliol a principis d'octubre). Si les condicions ambientals són òptimes, podràs identificar una gran quantitat d'espècies. També és un bon lloc per a observar limícoles escasses i divagants. Ací han sigut observades espècies rares com el territ pectoral, el territ rogenc, el fusell americà, el fusell del Pacífic o la xerlovita del Terek, entre d’altres. Fora d'aquest període, la capacitat d'acolliment d'aus es redueix, especialment a l'hivern. Al llarg de l'any, segons les èpoques, podràs observar amb certa facilitat gall de canyar, baoret, carregada i camallonga.

 

Un projecte de:

Fundació Assut