Com arribar

Des de la CV-500, des de València, en la primera rotonda després de deixar arrere el poble del Saler, has de prendre la carretera CV-401 en direcció a Alfafar. Al llarg de tot el seu recorregut, tindràs diferents accessos (la majoria a l'esquerra) que et portaran a les zones d'arrossar d'Alfafar i Massanassa. També pots prendre el pas elevat de la CV-500, a l'altura de l’autocine, i endinsar-te en una zona d'arrossars, tot i que per ací els camins estan en mal estat. El mateix succeeix si accedeixes pel nord, per algun dels camins que trobaràs per la carretera de Castellar-l’Oliveral que uneix Pinedo amb el Tremolar i els poblats de l'interior.

Horari de visites i dates recomanades

L'accés a aquesta zona de marjal és lliure. Només trobaràs limitacions durant l'època de caça. Qualsevol època és bona per a observar aus. Els mesos de març-abril i octubre, l'arrossar està pràcticament sec i sense a penes aus aquàtiques.

Recomanacions

El millor és prendre algun dels accessos que trobaràs al llarg de la CV-401 i especialment el camí del Rec del Diputat, prop d'un magatzem de fustes. Aquest camí, inicialment asfaltat, et portarà cap al sud fins a arribar a l’Albufera. En tot aquest recorregut podràs observar gran quantitat d’aus, especialment a l'estiu. El camí roman tancat a l'hivern durant la temporada de caça.
Una altra opció és perdre't pels camins que vages trobant. La majoria acaben de sobte sense portar-te a cap lloc, així que tingues paciència. A més, solen ser camins en mal estat, per la qual cosa has d’evitar-los si vas amb cotxe i ha plogut o estan mullats.

 

Un projecte de:

Fundació Assut