Com arribar

Al sud de la desembocadura del Xúquer, a Cullera, entre la carretera CV-605, que condueix a les platges de Tavernes i Xeraco, i el mar, hi ha un entramat de camins que discorren entre hortes, urbanitzacions i xicotets vestigis d'antigues marjals. En aquest espai, destaquen les zones pròximes a la desembocadura del Xúquer i l’estany de Cullera i les seues vores. Per a arribar a l’estany, n'hi ha prou amb seguir les indicacions d'aquesta xicoteta albufera i d'alguns dels restaurants de l'entorn, com a Casa Salvador —el més famós—, Picanterra i El Cordobés. Una altra opció és cercar la zona sud de l’estany, creuant-lo per la mateixa CV-605 i desviant-te en el primer encreuament a l'esquerra, per l'Entrada del Piló.

Horari de visites i dates recomanades

Accés lliure. Qualsevol data és bona. A l'estiu, caps de setmana i festius, l'afluència a les platges i als restaurants d'aquesta zona és notable, així que millor triar dies més tranquils.

Recomanacions

Fora del parc natural, però perfectament situats en aquesta plana al·luvial definida pel Xúquer i el Túria, i de la qual forma part l’Albufera, la zona sud de la desembocadura del Xúquer està esguitada d'hortes, urbanitzacions costaneres i marjals, vestigis d'un sistema litoral antigament dominat per aquests ambients pantanosos.

A l’estany, al qual conflueixen aigües continentals i marines, i a les orles de vegetació palustre, és habitual la presència de fotges, collverds, corbes marines, gavines...

Un projecte de:

Fundació Assut