Com arribar
Pots arribar a aquesta zona del parc des de Sueca o bé des de la CV-500, prenent algun dels accessos a l'arrossar al Perelló (direcció Muntanyeta dels Sants), les Palmeres i el Mareny de Barraquetes (direcció Sueca) o des del desviament abans d'arribar al Mareny de Sant Llorenç. Els miradors es troben en l'accés des del Perelló (prop de l'estany de la Plana i l'E.D.A.R. del Perelló) i enmig de la carretera CV-500 (tram Sueca-Les Palmeres).

Horari de visites i dates recomanades
Els vedats funcionen entre octubre i la primera meitat de gener. L'accés als camins del vedat esta restringit i només serà possible observar aquests llocs des dels miradors habilitats i des d'algun dels accessos tallats. Donada les distàncies, és preferible comptar amb una ullera de llarga vista per a poder identificar i observar les grans concentracions d'anàtides i aus aquàtiques que solen donar-se en aquest lloc. Recorda que els dissabtes, des de mitjan novembre fins a principis de gener, solen tindre lloc les vuit jornades de caça habilitades en aquests llocs, així que els caps de setmana no és molt recomanable visitar aquest indret.

Recomanacions
Els vedats són zones de marjal que romanen tancades al trànsit de vehicles i persones durant mesos i que tenen un aprofitament cinegètic diferent del de la resta de cotos de caça del parc natural. Així, en aquests llocs només es caça vuit dissabtes (entre mitjans novembre i principis de gener) de manera que la resta del temps s'afavoreix la presència d'un elevat nombre d'ocells (anàtides, limícoles, garses, gavines).

El millor és començar pel Vedat Nou, des del mirador habilitat prop de l'estany de la Plana i desplaçar-se després per la CV-500 fins al següent mirador (localitzat en aquesta mateixa via a la dreta en direcció Sueca). Des d'aquest lloc, el millor és seguir per la via de servei que discorre paral·lela a la CV-500 fins arribar a un accés a la dreta, a l'altura d'una creu de ferro en la mateixa carretera. Aquest camí discorre per la frontera del vedat a través del camí dels Sants (fins a la Muntanyeta) i després pel camí del Canal (fins al Perelló i l'estany de la Plana). Al llarg d'aquests recorreguts podrem anar parant i observant les aus que es concentren en les zones fitades, recorda no entrar caminant ni saltar les barreres existents.

El Vedat Vell, localitzat al sud de la CV-500, pot visitar-se des del mirador existent en aquesta carretera i també des dels camins perimetrals, especialment el camí de la Partideta, que uneix el Mareny de Barraquetes amb la CV-500 i el camí que s'inicia en la CV-502 en l'encreuament del Mareny Blau. Els dos miradors solen estar plens de caçadors que observen les aus presents, així que el més segur és que et toque conversar de temes que tal vegada no t'agraden.

Un projecte de:

Fundació Assut