Com arribar

Des de la pista de Silla (V-31), per l'eixida de Catarroja, pots accedir a una extensa zona d'arrossars que inclou el llit del barranc de Xiva (rambla del Poyo) fins a la seua arribada a l’Albufera. Pots accedir a aquesta zona seguint les indicacions de l'Escola de Capacitació Agrícola o les del port de Catarroja. Des del sud podràs arribar pel camí Vell de Russafa, que travessa les hortes de Silla en direcció nord. Quan el barranc porta poca aigua, a més, aquest pot creuar-se a peu o amb bicicleta per un pas que coincideix amb un tram recuperat de l'antiga Via Augusta.

Horari de visites i dates recomanades

La marjal i els tancats arrossers de Catarroja són les zones que durant més temps romanen inundades a l'hivern. Les millors dates per a visitar-les són les que coincideixen amb la «fanguejada» dels camps, des de mitjan gener fins a la primera setmana de març, època en què, mentre altres zones ja estan seques, les aus aquàtiques, incloses les primeres limícoles migrants, es concentren als tancats més fondos i pròxims a l’Albufera. No obstant això, a l'hivern, molts dels camins que s'endinsen cap a l’Albufera romanen tancats. Per la seua banda, al barranc de Catarroja podràs observar aus durant  tot l'any, especialment al tram mitjà.

Recomanacions

La millor opció és començar des del port de Catarroja i prendre els camins que s'internen a la marjal cap al lluent de l’Albufera, respectant els tancaments de camins per la caça i vigilant l'estat dels camins, a vegades impracticables després de la inundació hivernal. Una bona opció, al sud del port de Catarroja, és prendre el camí de terra que, a l'altura d'unes grans sitges d'arròs, s'interna cap al tancat dels Pescadors.

A l'època estival, al barranc de Catarroja, crien el gall de canyar, la fotja i el baoret, entre d’altres espècies.

 

Un projecte de:

Fundació Assut