Com arribar

Pots accedir des de Sueca en direcció a les Palmeres, i prenent el desviament del camí dels Sants fins a la Muntanyeta. Des d'aquest punt, deixant el promontori rocós a la dreta —a llevant—, trobaràs, a uns 500 metres, un camí de terra que arriba fins al pàrquing de la reserva.

Horari de visites i dates recomanades

L'accés és lliure. Qualsevol data és bona, encara que a l'estiu les aus solen ser més nombroses. Depenent del dia, la reserva pot rebre visitants, especialment els caps de setmana. Recorda respectar les normes quan visites aquest lloc.

Recomanacions

Es tracta d'una zona de reserva on es localitzen dos dels principals brolladors d’aigües superficials («ullals») del parc natural: l’ullal de Baldoví i l’ullal dels Sants. La capacitat d'acolliment per a les aus aquàtiques és reduïda. No obstant això, en aquest indret podràs observar algunes espècies d'ocells aquàtics com el baoret, la fotja o l’escabussonet. En migració poden observar-se limícoles i passeriformes de diverses espècies. La camallonga n’és un nidificant habitual. A l'hivern podràs observar-hi pitblau, entre altres espècies.

La reserva es troba molt a prop de la Muntanyeta dels Sants de la Pedra, un promontori rocós d'escassa entitat al qual es desenvolupa una vegetació típica de matoll mediterrani. En aquest lloc pots obtindre observacions de molts passeriformes, especialment en migració. Aquest lloc sol tindre certa afluència de gent els caps de setmana i dies festius.

 

Un projecte de:

Fundació Assut