Com arribar

A aquesta zona del parc natural pots accedir des de la N-332, prenent les indicacions per a arribar a Sollana. Si has arribat des de Silla, també pots accedir pel Romaní. Altres opcions són fer-ho des del Palmar i des de Sueca pels camins agrícoles.

Horari de visites i dates recomanades

L'accés a aquesta zona de marjal és lliure i només trobaràs limitacions durant l'època de caça. Qualsevol moment és bo per a observar aus, encara que els mesos de març-abril i octubre l'arrossar roman sec i sense a penes ocells aquàtics.

Recomanacions

Endinsa't a la marjal des del Romaní o Sollana, utilitzant els passos elevats sobre la línia del tren, i no tingues por de perdre't per aquesta intricada xarxa de camins. La majoria discorren cap a l’Albufera. Alguns, com el de la séquia de l’Alqueressia, arriben fins a la mateixa vora de l’estany. Altres camins discorren entre zones d'horta i tarongers, on podràs trobar espècies diferents de les de la resta d'ambients propers. A l'hivern, aquesta zona de marjal roman quasi seca, però presenta interessants grups de passeriformes (pinsans, aloses, cuetes…) i rapinyaires. Entre maig i setembre, podràs observar també un gran nombre d'ocells estivals que nidifiquen a l’Albufera. A més, les zones agrícoles en guaret solen registrar les majors concentracions postnupcials de carregada (entre juliol i agost); a vegades, de més de dos-cents aus.

 

Un projecte de:

Fundació Assut