Com arribar

  • En cotxe: des de la carretera CV-500 prenent l’accés al Palmar; a pocs metres está l’accés al parking del Centre de Visitants.
  • En autobús: lína 25 de l’EMT (parada desviament al Palmar).
  • En bici: des de València pel carril bici fins al Saler i la Devesa, i posteriorment incorporar-te a la CV-500. Des de qualsevol altre punt hauràs de conformar-te amb la xarxa de carreteres convencional.

Horari de visites i dates recomanades

El Centre de Visitants obri de dilluns a diumenge de 9 a 14 hores, i roman tancat els dies 1 i 6 de gener, 19 de març i 24, 25 i 31 de desembre. No cal cita prèvia, encara que si es tracta d'un grup gran (més de 15 persones) s'ha de concertar la visita en el telèfon 96 162 73 45.

Qualsevol època és bona, però especialment durant el període nupcial poden observar-se les colònies de cria de gavines i xatracs.

Recomanacions

El Centre compta amb una exposició sobre el Racó de l’Olla i el parc natural de l’Albufera, i amb diversos observatoris i un mirador des del qual s'observa la mata del Fang. Per la seua condició d'Àrea de Reserva, s'ha d'extremar les precaucions i evitar molèsties i sorolls a la fauna, especialment els caps de setmana durant la temporada de caça. Recorda que el pàrquing pot no estar vigilat. No deixes coses de valor al cotxe i si és possible no el portes carregat amb maletes. Quan no està vigilat, són freqüents els robatoris.
El Racó de l’Olla és un lloc excel·lent per a observar les colònies de larolimícoles reproductores (maig-juliol) i anàtides. La rosseta s'observa amb regularitat a l'estiu i la tardor. En migració, un bon nombre de limícoles i, a l'hivern, anàtides (sarset, sivert, boix…). Les diferents senderes per als vianants, que discorren entre bosquets de tamariu i àlber blanc, ofereixen un bon recorregut per a observar passeriformes en migració.

            
            
            
            
            

Un projecte de:

Fundació Assut