Com arribar

El millor per a arribar a aquesta zona del parc natural és circular per la N-332, prenent qualsevol dels diferents desviaments a la dreta (sud) entre Sollana i Sueca. Abans de la circumval·lació d'aquesta ciutat, hi ha un pas elevat que condueix a la marjal.

Horari de visites i dates recomanades

L'accés a aquesta zona de marjal és lliure. Només trobaràs limitacions durant l'època de caça. Qualsevol època és bona per a observar-hi aus. A las mesos de març i abril i octubre, podràs trobar-te gran part de l'arrossar completament seca i sense a penes aus aquàtiques.

Recomanacions

Es tracta de la zona d'arrossar més allunyada de l’Albufera. El millor és endinsar-te per la intricada xarxa de camins que pots prendre des dels accessos de la N-332 al tram comprès entre Sollana i Sueca. A l'hivern, part d'aquesta marjal roman quasi seca, però presenta bons grups de passeriformes (pinsans, aloses, cuetes…), limícoles i rapinyaires. Entre maig i setembre, podràs observar també aus estivals que nidifiquen a l’Albufera. Les zones agrícoles en guaret solen registrar les majors concentracions postnupcials de carregada, entre juliol i agost.
Molts dels ullals del parc natural es troben ací, a les zones de transició d'arrossar i horta: l’ullal de Senillera, l’estany d'Algemesí, l’ullal Gros…

Un projecte de:

Fundació Assut