Com arribar

A la zona d'aparcament de la gola i l’estany del Pujol s'accedeix circulant per la carretera CV-500 en sentit cap a València, al voltant del quilòmetre 10. Si aparques ací, no deixes objectes de valor dins del cotxe.

Horari de visites i dates recomanades

L'accés és lliure. Qualsevol època és bona. A l'estiu i els caps de setmana, és preferible aprofitar les primeres hores del dia, perquè sol haver-hi gran afluència de gent.

Recomanacions

Pots deixar el vehicle (sense objectes de valor a l'interior) a la zona d'aparcament pròxima i recórrer l'itinerari històric de la gola del Pujol, que travessa la restinga (a penes un quilòmetre) de la Devesa des de l’estany de l’Albufera (mirador-embarcador del Pujol) fins a la mateixa desembocadura de la gola, on, als capvespres estivals, poden concentrar-se centenars de xatracs pescant. A mig camí, molt a prop de la platja, està l’estany del Pujol, una llacuna artificial —restaurada després d'un projecte frustrat d'urbanització que havia previst ací una dàrsena esportiva— on, segons les èpoques, és fàcil observar diferents espècies de limícoles (corriols, territs, picarots, tiforts, etc.), xatracs (a l'estiu, xatrac d’albufera i becllarg, i mongeta) i gavina corsa.

Un projecte de:

Fundació Assut