Com arribar

Des del poble de Silla, prenent el camí Vell de Russafa, pots accedir a diferents zones de la marjal d’aquest terme municipal. Al nord, seguint el camí del Mas de Baix, hi ha un mirador habilitat per la societat de caçadors des del qual s'observa el vedat de caça. Per a visitar la marjal sud, has de seguir les indicacions del port de Silla o del complex esportiu del Saladar. Des d'aquests llocs podràs endinsar-te a l'arrossar i observar partides i tancats allunyats del mirador.

Horari de visites i dates recomanades

El mirador del vedat està obert durant la temporada de caça, entre octubre i la primera meitat de gener. És millor visitar-ho a la vesprada, amb el sol d'esquenes. A aquesta època, els camins del vedat estan tallats, així que només és possible observar aquest lloc des del mirador i des d'algun dels accessos tallats. Per això, és recomanable disposar d'un telescopi que et permeta observar les grans concentracions d’anàtides que solen donar-s’hi. Recorda que els dissabtes, des de mitjan novembre fins a principis de gener, tenen lloc les vuit jornades de caça habilitades al vedat, així que és millor visitar-lo entre setmana.

Recomanacions

Els vedats són zones de marjal que romanen tancades al trànsit de vehicles i persones durant mesos i que tenen un aprofitament cinegètic diferent al de la resta de cotos de caça del parc natural. A aquests llocs només es caça vuit dissabtes —entre mitjans novembre i principis de gener—, de manera que la resta del temps la presència d'aus és molt notable, amb grans concentracions de anàtides, limícoles, garses, gavines, etc.

Durant aquesta  època, puja al mirador del vedat i observar amb paciència l'extensa superfície d'arrossar (marjal). Sempre que no s'estiga caçant o s'haja caçat recentment, podràs identificar la majoria d'espècies d’anàtides (collverd, bragat, sivert, cua de jonc, etc.). A més, són freqüents l'arpellot de marjal, la corba marina i el picatort, així com limícoles i garses de diferents espècies. Al mirador sol haver caçadors.

Una altra opció, fora de la temporada de caça, és recórrer la marjal al sud del port de Silla. Des del camí Vell de Russafa, s'endinsen cap a l'arrossar diversos camins agrícoles que, en la seua majoria, arriben a la vora mateixa de l’Albufera.

 

Un projecte de:

Fundació Assut