Com arribar

A aquesta zona de Cullera podràs accedir des de la CV-503, des del nord seguint la CV-500 i la CV-502, o bé des del sud, per la N-332, prenent les indicacions cap a Cullera i posteriorment cap al Far de Cullera i les platges. Cullera compta amb estació de tren, de manera que també pots arribar-hi per aquest mitjà, sempre que vages amb bicicleta, puix que les distàncies són considerables.

Horari de visites i dates recomanades

Zona de trànsit lliure, excepte la bassa de Sant Llorenç, l'accés a la qual no està permès. Qualsevol època és bona per a visitar aquesta zona, encara que a l'estiu és menys atractiu per la calor i pel trànsit motoritzat —Cullera és una important zona turística—. El millor període possiblement és el comprès entre setembre i maig.

Recomanacions

En aquesta zona podràs visitar hàbitats molt diferents: ambients d'arrossar (inundats quasi tot l'any excepte uns mesos), zones de costa (cap de Cullera), serres litorals i estanys.

Hi ha diverses opcions per recórrer aquest sector del parc natural. El millor és prendre els camins del Primer i Segon Collado, que travessen part de la zona coneguda com el Cabeçol, a la qual es desenvolupen zones de bosc mediterrani i hortes de cítrics. Des d'aquests camins, podràs fer una ullada a la bassa de Sant Llorenç, una xicoteta albufera envoltada de senill i mansega on podràs observar algunes aus. No és possible accedir-hi fins a la vora, ja que està envoltada de propietats privades, però sempre podràs demanar permís per a accedir a algunes zones preguntant, en cas que estiguen els propietaris. Si prefereixes endinsar-te cap als vessants de la serra de les Raboses, hauràs de dedicar-ne més temps i esforç, però és un bon lloc per a observar rapinyaires i passeriformes forestals. Una altra opció és ascendir fins al cim (260 m.s.n.m), prenent un camí de pendent pronunciada que part del nucli urbà de Cullera en direcció al castell i el radar meteorològic. Des d'ací dalt, obtindràs una excel·lent visió de tota la plana litoral de l’Albufera i de la pressió urbanitzadora que pateix aquest tram costaner.

 

Un projecte de:

Fundació Assut