Com arribar

Des de la V-31, eixida de Catarroja, podràs accedir a una extensa zona d'arrossars que inclou el llit del barranc de Catarroja (o de Xiva, o rambla del Poyo) fins a la seua arribada a l’Albufera. Pots accedir a aquesta zona seguint les indicacions del port de Catarroja. Des del sud, podràs arribar pel camí Vell de Russafa que travessa les hortes de Silla en direcció nord. La Reserva Natural del Tancat de la Pipa es troba justament a la fi del camí de terra que recorre el marge dret del barranc, a la vora nord de l’Albufera.

Horari de visites i dates recomanades

Per accedir a l’Àrea de Reserva del Tancat de la Pipa, cal concertar la visita prèviament telefonant al 608 746 865 o bé per correu electrònic: visitas@tancatdelapipa.net. Les millors dates són durant el període de la «fanguejà» dels camps d'arròs, des de mitjan gener fins a la primera setmana de març (aquesta és una de les zones de marjal que més tard s'eixuga). En la rambla del Poyo, de camí al tancat, podràs observar aus al llarg de tot l'any, especialment al tram mitjà.

Recomanacions
Cal iniciar la visita al port de Catarroja i prendre el camí que discorre paral·lel a la séquia del Port. A una certa distància, el camí gira a l'esquerra per a pujar a la mota del marge dret del barranc o rambla del Poyo. Prenent aquest camí cap a la dreta (cap al sud), arribaràs fins a l’Área de Reserva del Tancat de la Pipa i a l’estany de l’Albufera. El Tancat de la Pipa és una antiga zona d'arrossar que ha sigut restaurada com a filtre verd i aiguamoll artificial i recrea l'hàbitat natural de l'Albufera anterior a l'expansió arrossera. És un bon lloc per a observar ànecs, garses, fotges, flamencs, picatorts, arpellots de marjal, etc. Segons l'època i amb paciència i sort, es pot observar vítol, rasclons i picardones, àguila pescadora, becplà, etc. El mirador del motor de la Pipa ofereix una vista envejable del tancat, la mata de la Punta de Llebeig i tot l’estany de l’Albufera.

Un projecte de:

Fundació Assut