Noticiari ornitològic

Febrer 2023
ANATIDAEANÁTIDAS
Rosseta (Marmaronetta angustirostris )
Nidificante raro, invernante ocasional.
14 de Febrer de 2023

Grupo de 16 ejemplares (tal vez hasta 20) en la R.N. de la mata de El Fang.

J.I. Dies, P. Vera, M. Chardí, ()

Se trataría de uno de los grupos más numerosos registrados hasta la fecha en l'Albufera y en periodo invernal. Aparentemente, parte de las aves (que además parecen haber sobrevivido a la temporada de caza) podrían estar relacionadas con el proyecto de recuperación de la especie llevado a cabo por la administración autonómica.

STERNIDAECHARRANES Y FUMARELES
(Chlidonias hybrida hybrida)
Estival no reproductor, migrante común, invernante raro.
14 de Febrer de 2023

Grupo de 11 ejemplares en la R.N. de El Fang.

J.I. Dies, M. Chardí, P. Vera, ()

Máximo invernal.

Fumarell d'ala blanca (Chlidonias leucopterus)
Migrante escaso.
14 de Febrer de 2023

Un ejemplar, en pl. de inv., formando parte de un grupo de fumarel cariblanco en la R.N. de la mata de El Fang. 

J.I. Dies, M. Chardí, P. Vera, ()

Existen apenas dos registros invernales previos para l'Albufera, el último en 2016.

El propòsit del Noticiari Ornitològic és difondre les observacions més interessants d'aus a l'àmbit de l'Albufera de València: primeres i últimes observacions anuals de migrants, registres d'ocells realitzats fora dels períodes habituals de presència, cites d'aus escasses o considerades rareses, xifres destacades d'aus en pas, etc.

La seqüència taxonòmica i la nomenclatura científica utilitzades segueixen les recomanacions de l'International Ornithological Congress en la seua versió 9.1 (del 20 de gener de 2019) de la Llista de les Aus del Món. S'ha adoptat el nom en castellà utilitzat en la darrera versió de la llista oficial de les aus d'Espanya de la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO/BirdLife) i el nom en valencià utilitzat en la Base de Dades de Biodiversitat de la Generalitat Valenciana, de vegades optant per un vernacle alternatiu local.

L'àmbit geogràfic considerat en Birding Albufera excedeix els límits administratius del Parc Natural de l’Albufera i abasta el marc geomorfològic de la llacuna de l’Albufera. Es consideren les aus citades entre la desembocadura del riu Túria, el port de València i el tram final del nou llit del Túria al nord, i la desembocadura del riu Xúquer, les marjals esteses pel marge dret i l'Estany Gran de Cullera al sud, incloent la serra de les Raboses de Cullera, la plana litoral dels termes municipals riberencs de l’Albufera i les seues marjals i l'àmbit marí del mar Mediterrani estès sobre la plataforma continental front aquestes costes.

Si ho desitgeu, podeu fer-nos arribar les vostres observacions a l'adreça de correu electrònic info@birdingalbufera.es

Arxiu noticiari "Reserva Natural de la Mata del Fang"

Un projecte de:

Fundació Assut